2013. április 25., csütörtök

HÁROMÉVES A FALKAFORRADALOM

HÁROMÉVES A FALKAFORRADALOM

Ma három éve, hogy falkaforradalom rázkódtatta meg a magyarságot. Mostanra a falkának, az ivaros szaporodáshoz, már saját tenyésztelepeik biztosítják a luxus körülményeket. Bosszankodhatunk, hogy az evolúció ilyen rossz viccet kínált nekünk, de az is lehet, hogy nem érdemlünk jobbat, mert a kétharmadunk azt meg sem értené.


2007. december 31.-én végleg bezárták az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Hogy pontosan miért, mai napig nem tudjuk. Pártbürokraták "egy tollvonással" felszámolták. A szcientológusok hiába ünnepeltek. A telek nem lett az övék. Még! A bezárás előtt 900 ember dolgozott az OPNI-ban és 849 fekvőbeteg-ággyal rendelkeztek. Más pszichiátriai osztályokat is megszüntettek, így országosan 22 százalékkal csökkent a pszichiátriai ágyak száma. Az intézmények fokozatos leépítése során, az ellátás nélkül maradó betegek, romló állapotuk következtében az utcán kötöttek ki. Jöttek a kis és nagyvárosokból sőt külföldről is. 
Az ápoltak, ápolatlanok, sípokkal kereplőkkel randalíroztak a fővárosban.   
Csatlakoztak a rendszerváltó politikusok korruptságától megcsömörlött nemzedék indulatos tömegéhez. A sokarcú emberáradat, a 2007. október 22-i zavargások után, 23-án az  Astoriánál gyűlt össze a Fidesz nagygyűlésére. Szónoklatát Orbán a következő szavakkal zárta:
"...mi magyarok nem azért jöttünk a világra, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki"
Ennek a mély értelmet sugárzó gondolatébresztésnek hatására a tömegkatarzis láncreakciója átható erővel beindult.  
Az emberek képzeletének fókuszában, alakot öltve, ott állt előttük az örök igazság hordozója, balsorsuk megváltója.
2010.április 25-ig Orbán Viktor vezetésével a lakosság kétharmadát megfertőzték a paranoiájukkal és átvették a politikai hatalmat. Először az Alkotmányt és országunk nevét dobták a szemétdombra. Ezt követően mindent leromboltak. Most ott ülnek a romhalmazon mint Jób és megváltójukat dicsőítve kunyerálnak. Hogyha felállnak néha lazítani, Békemenetet rendeznek bálványuknak. 
Így lettünk Európa szégyenfoltja. 
Orbán mint keresztapa, a pszichiátriai betegek és kiábrándultak diadalának, a "Fülkeforradalom" megnevezést adományozta, továbbá Hajdú sógor kívánságát is teljesítette. Miután legyőzték a józan észt, megkezdték a kulturális és szellemi élet őrzőinek kiéheztetését, elüldözését, a stadionépítést,  és a Fidesz- KDNP-Jobbik tenyésztelepeinek létrehozását.
Sajátos értelmet találva a pusztítás és elosztás gyönyörűségében.
Az alábbiakban olvasható Örkény István 1937-ben írt, mára aktuális "Tengertánc" című novellája